Heeft u een bericht voor deze rubriek?

Stuur een email naar:

 

webmaster@aajb.nl

 

Vastenaktie 2017

Zorgboerderij voor getraumatiseerde vrouwen in Nepal
Vorig jaar heeft vastenaktie in de gemeente Venray een gift gevraagd voor een zorgboerderij in Kalika, centraal Nepal. Deze regio is voor een groot deel verwoest door de recente grote aardbeving. Deze zorgboerderij is opgezet om door geweld getraumatiseerde vrouwen een veilige omgeving te bieden. Begeleiding, creatieve therapie en meewerken met de dagelijkse activiteiten op de zorgboerderij is gericht op het weer zelfstandig functioneren van deze vrouwen. De zorgboerderij wil tegelijkertijd de traditionele biologische manier van boeren weer terugbrengen in de dorpsgemeenschap en zo meehelpen aan de wederopbouw van Kalika. De lokale overheid stimuleert Kopila Nepal in dit werk. De Venrayse Marjo Jenniskens ondersteunt en begeleidt dit project. Mede door de steun van Vastenactie zijn de doelen van 2016 gerealiseerd; de zorgboerderij is een feit geworden.
Wat is er in 2016 gebeurd?
Vastenactie 2016 heeft in Venray centrum en de kerkdorpen het mooie bedrag van 12000 Euro opgebracht. Dit bedrag is in zijn geheel aan de zorgboerderij in Kalika overgemaakt. Er is het afgelopen jaar veel mee tot stand gebracht. Er is een geitenstal gebouwd met inmiddels zes gezonde geiten. De vrouwen van de zorgboerderij verzorgen deze geiten zelf. Verder lopen er ook een tiental kippen rond, die hun eigen kostje bij elkaar scharrelen. Daarnaast is een aanvang gemaakt met het kweken van jonge koffie plantjes. Dit loopt prima. Als ze groot genoeg zijn, worden ze verkocht aan de andere bewoners van Kalika, die inmiddels een training hebben ontvangen hoe koffie te telen. Zo ontstaan er eigen inkomsten voor de zorgboerderij. De groenteteelt loopt, maar is nog voornamelijk gericht op zelfvoorziening. Iedereen draagt daaraan bij met ploegen, zaaien, mesten, water geven, onkruid wieden enzovoort. De laatste aankoop is een koe. Direct na de bouw van de stal is zij gekomen. Zij levert veel melk voor de bewoners. Binnenkort zal een deel van de melk ook verkocht gaan worden.
Doelen voor 2017
De zorgboerderij staat er, en alle middelen om de zorgboerderij te draaien zijn aanwezig. Er is echter nog niet genoeg geld om vaste kosten als huur, eten en kleding te dekken. Het doel is de eigen inkomsten verder te vergroten om dan kostendekkend te zijn. Verder wordt in 2017 de kwaliteit van de begeleiding verbeterd. Daarvoor is personeel nodig. Het salaris van een boer, een sociaal medewerker en de huismoeder zal moeten worden betaald. Er zal dit jaar ook een herhalingscursus worden gegeven op het gebied van dierenmanagement en bevorderen van bodemvruchtbaarheid. Momenteel worden met de huidige activiteiten nog niet alle onkosten gedekt. Daarom vraagt vastenaktie ook dit jaar weer uw financiële steun voor dit project. We hopen in 2017 op voldoende giften om de zorgboerderij in Kalika grotendeels financieel zelfstandig te maken.


Bisdombedevaart naar Rome tijdens Heilig Jaar

Paus Franciscus heeft 2016 uitgeroepen tot een bijzonder Heilig Jaar.
In het kader daarvan biedt het bisdom Roermond een diocesane bedevaart naar Rome aan. Deze vindt plaats van 12 tot en met 17 november 2016
Mgr. Wiertz en Mgr. De Jong heten u welkom en zullen u op deze reis begeleiden.
Tijdens deze 6-daagse reis wordt een basisprogramma aangeboden. Voor groepen is er daarnaast volop gelegenheid om in overleg een eigen invulling aan het programma te geven.
Belangrijkste kerken
Het centrale programma bestaat uit bezoeken aan de vier grote basilieken: Sint-Pieter, Santa Maria Maggiore, Sint-Jan van Lateranen en Paulus buiten de Muren. In sommige van deze kerken zullen we ook samen eucharistie vieren. Op het programma staat ook een bezoek aan de Friezenkerk: de Nederlandse kerk die pal aan het Sint-Pietersplein ligt. Op datzelfde plein sluiten we ons woensdag aan bij de algemene audiëntie van paus Franciscus.

Historische plaatsen
Wie wil kan onder leiding van onze deskundige gidsen de omgeving van Trastevere, Piazza Navona en het klassieke Rome verkennen. Ook bezoeken we de catacomben, waar de eerste christenen begraven werden. Uiteraard is er in het programma ook volop vrije tijd om te winkelen, een terrasje te pikken of een museum te bezoeken.
Groepen
Parochies, zangkoren of andere verenigingen die als groep aan de bedevaart willen deelnemen zijn van harte welkom. In overleg met het Huis voor de Pelgrim kan een eigen programma voor deze reis worden samengesteld.
Verblijf
In Rome overnacht u in een uitstekend kloosterhotel op circa 15 minuten loopafstand van het Vaticaan. Het verblijf is op basis van halfpension. Voor de lunch kunt u gebruik maken van de vele restaurantjes in de stad.
Prijs
Per persoon op basis van een tweepersoonskamer: 839 euro. Toeslag eenpersoonskamer: 210 euro
De reissom is inclusief
 Retourvlucht Rome
 Transfer luchthaven Rome-hotel v.v.
 Vijf overnachtingen in een uitstekend kloosterhotel op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 Excursies zoals vermeld in het programma
 Openbaar vervoerkaart in Rome
 Begeleiding door deskundige reisleiding
 Gebruik audiosysteem
 Uitgebreide reisbescheiden
Reisverzekering (voor deelnemers die in Nederland wonen)
Indien gewenst
De mogelijkheid bestaat om vanaf een of meer centrale opstapplaatsen in Limburg gezamenlijk per bus naar de luchthaven te reizen. Hiervoor brengen we een kleine toeslag op de reissom in rekening.
Annuleringsverzekering
In de reissom is géén annuleringsverzekering opgenomen. Wij raden u aan zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.
Meer informatie: http://huisvoordepelgrim.nl/onze-reizen/rome

Aanmelden: voor de bedevaart huisvoordepelgrim

info@huisvoordepelgrim.nl
telefoon: 043 - 321 57 15

 


 

5 daagse Bedevaart naar Banneux

Banneux wordt ook wel "Klein Lourdes genoemd en is de grootste bedevaart­plaats in België. Jaarlijks komen bijna een half miljoen pelgrims, waarvan .zo'n 40.000 Nederlanders, samen. De route naar Banneux is uitzonderlijk mooi met bossen, weiden en schitterende vergezichten.

Het bisdom Roermond heeft, zoals andere Nederlandse Bisdommen, een diocesaan comité dat in samenwerking met de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten dag­bedevaarten en vijfdaagse ziekenbedevaarten organiseert voor mensen van het bisdom Roermond.
Behalve tijd voor gebed, rust en bezinning zijn er ook voldoende momenten voor gezelligheid en ontmoeting met andere pelgrims.

Tijdens de vijfdaagse bedevaart gaat een speciaal team, bestaande uit een priester, een arts, verpleegkundigen, helpsters en brancardiers met u mee, zodat u goed verzorgd bent. Er zijn voldoende voorzieningen in uw verblijf in Banneux aanwezig, ook als u van een rolstoel gebruik moet maken.

Triduüm 2015

 

 

1 daagse Bedevaart naar Banneux

Banneux wordt ook wel "Klein Lourdes genoemd en is de grootste bedevaart­plaats in België. Jaarlijks komen bijna een half miljoen pelgrims, waarvan .zo'n 40.000 Nederlanders, samen. De route naar Banneux is uitzonderlijk mooi met bossen, weiden en schitterende vergezichten.

BEDEVAART NAAR BANNEUX

Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg worden dagbedevaarten per bus georganiseerd, begeleid door een priester en deskundige reisleiders. Indien gewenst kan een lunch worden geregeld.

nog geen gegevens bekend voor 2015

Informatie bij de regionale contactpersonen en bij
het bedevaartbureau te Maastricht

telefoon: 043-3215715
email: banneux@bedevaarten.com
website: www.bedevaarten.com
regionaal contactpersoon voor Venray: Mw. A Rongen 0478-546468